top of page
  • Foto van schrijverHetty

Zelf lippenbalsem maken

Bijgewerkt op: 20 dec. 2022


Net zoals veel voedingsmiddelen inhoudsstoffen bevatten die je niet voeden, is het net als met veel cosmetica en huidverzorgingsproducten. Ook hier geldt; hoe puurder hoe beter. Sta jij er wel eens bij stil wat je op je huid smeert? Mijn motto is wat je op je huid smeert, moet je ook kunnen eten. Je huid is immers je grootste orgaan.

Een aantal producten maak ik zelf. Waaronder lippenbalsem. Het recept is simpel en goedkoop.

Tip

Probeer kleine hoeveelheden te maken. Homemade cosmetica bevat natuurlijk minder ingrediënten om het langer houdbaar te maken. Nog een voordeel van zelf kleine hoeveelheden cosmetica te maken is dat je veel sneller van geur en textuur kunt veranderen en experimenteren, waardoor je altijd een vers product hebt.

Mocht je toch een te grote hoeveelheid voor jezelf hebben, dan is altijd leuk om je met liefde gemaakte balsem weg te geven!

Wat heb je nodig?

  • 2 tl cacaoboter

  • 4 tl zoete amandelolie

  • 1 tl bijenwas

  • 3 druppels etherische olie van zoete sinaasappels (of andere olie naar keuze)

Hoe maak je het?

Laat de was, de cacaoboter en de olie zachtjes in een kleine kom au bain-marie opwarmen totdat het mengsel volledig gesmolten en homogeen is. Roer voordat het mengels volledig afgekoeld is, maar nog wel vloeibaar is, de etherische olie van sinaasappel erdoor en giet in een gesteriliseerd klein potje of leeg buisje van een bewaarde lippenbalsem.


Tip

Zelf gebruik ik bewaarde potjes van de oogbalsem van dr. Hauschka. Dat vind ik een prima formaat.

Bron:

Naast mijn eigen ervaring heb ik informatie gebruikt van Cyrille Saura Zelweger


8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page