top of page

Vrouwengezondheid

waarom specifiek voor vrouwen?

  • Uit eigen ervaring weet ik dat de benadering van behandeling en protocol vanuit een masculien denkbeeld is. Zelfs voor vrouwenkwalen. Terwijl steeds meer vrouwen uitvallen, zich ziek melden en soms met extreme pijnen moeten leven. 

  • Fysiologisch, emotioneel en cognitief reageert een vrouw niet hetzelfde als een man.

  • Onderzoek en erkenning van de vrouwelijke cyclus en het effect van inname van medicatie en behandeling ontbreekt.

THERAPIE VOOR JOU

Een uniek en op jou afgestemd traject van drie of zes maanden om jezelf te koesteren, te voeden en te verzachten. 

Speciaal bedoeld voor vrouwen die hun lichaam willen helen, hun lichaam beter willen leren kennen, niet terughoudend zijn om hun eigen processen onder ogen te zien om vitaler en meer vrouw te kunnen zijn.

 

Dus als jij:

- worstelt met pijnen;

- eigenlijk chronisch vermoeid bent;

- worstelt met endometriose; 

- de complexiteit van je (hormonale) klachten ervaart;

- ziek bent geweest en je het gevoel hebt dat herstel uitblijft.

Dan heb je waarschijnlijk ook het gevoel dat het leven soms uit je tenen gehaald moet worden. Dat je droomt om te doen wat je zou willen doen, maar dat je op dit moment door de bomen het bos niet meer ziet. 

Dan help ik jou om:

- je klachten holistisch en met aandacht te benaderen; 

- meer inzicht te krijgen in je klachten en patronen;

- met een concreet en realistisch plan te komen;

- je tijd te laten nemen te herstellen;

- te herstellen op alle menselijke niveaus;

- je gevoel en intuïtie niet buiten te sluiten;

- je veiligheid en bedding te garanderen tijdens dit proces.

Waarom zou je je door mij laten begeleiden?

Het is maart 2020. Met enorme, niet te beschrijven pijn (krampen), word ik met spoed opgenomen. Een diagnostische buikoperatie volgt. Tijdens die operatie wordt er op diverse plekken baarmoederweefsel gevonden. Endometriose. Echter dat weefsel is te klein om deze heftige pijn te veroorzaken. De abdominale chirurg wordt erbij geroepen. De appendix blijkt enorm vergroot en wordt verwijdert. Kanker blijkt later. Een neuro-endocriene kanker, dus hormoon gerelateerd. De chirurg zal ik eeuwig dankbaar zijn om mij, mij te laten zijn. Me tijd te geven. Ik voelde dat ik als patiënt niet kon beslissen wat goed voor me was. Ik moest me terugtrekken en mijzelf te voelen, mijzelf te rade te gaan. Hij gaf mij een maand. Dat werd een maand van mediteren, wandelen (ik woonde toen in het bos) en met dierbaren in gesprek te gaan. Het daarop volgende traject werd niet het standaard protocol. Samen met de chirurg hebben we mijn persoonlijke traject opgesteld. Dat is uniek in de reguliere medische zorg, en het gaf mij de mogelijkheid om te helen. Ik was al meer dan 15 jaar werkzaam als therapeut in de Westerse Natuurgeneeskunde waardoor ik mijn kennis en netwerk kon inzetten. Gedurende de jaren die volgenden heb ik mijn eigen behandelplan ontwikkeld. Eerst om te herstellen van de heftige operatie, vervolgens om de processen aan te gaan die de ziekte kanker in gang hadden gebracht, en uiteindelijk ook om mijn endometriose te kunnen helen.  

Ik weet ook uit ervaring dat de diagnose kanker je met 10-0 achter kan zetten en dat je dan niets anders te wachten staat dan erkennen dat het leven eindig is. Maar dat is niet altijd het geval! Soms geeft het lichaam je wel degelijk signalen van vitaliteit. En met hulp kun jij dan ook je eigen behandelplan samenstellen. Niet als alternatief, maar complementair. 

Ik kijk naar alle aspecten die jou jou maken. Dus het fysieke, het emotionele, het spirituele, je omgeving, de levensstijl en je houding. Daarmee krijg je niet alleen een beeld van jezelf maar ook inzicht in oorzaak.  Kijkend naar mogelijkheden en wensen kun je stappen zetten naar verbetering.

Vergoeding 

De zorgverzekeraar kan je persoonlijke investering vergoeden (aanvullende verzekering). Ook is vergoeding via de werkgever vaak mogelijk. 

 

Weet jij wat de invloed van jou cyclus is op je gezondheid en wat de invloed van jou gezondheid op jou cyclus is?

1 op 1 begeleiding bij het vasten

5 of 7 dagen vasten*

- intake

- kuurplan

- begeleiding tijdens afbouw en opbouwfase

- aanvullende therapieën als cupping en massage

 houd er rekening mee dat een vastenkuur van 5 of 7 dagen een afbouwfase van twee weken en een opbouwfase van twee weken omvat

1 op 1 traject - 3 maanden

3 maanden

- intake

- 12 consulten inclusief behandeling

+ extra audio 

Exclusief supplementen

€ 2.075,-

Belafspraak

Kennismaking of informatie

Gratis

1 op 1 traject - 6 maanden

6 maanden 

- intake 

- 24 consulten inclusief behandeling

+ extra audio

Exclusief supplementen

€ 3.625,-

bottom of page