top of page

waarom specifiek voor vrouwen?

  • Uit eigen ervaring weet ik dat de benadering van behandeling en protocol vanuit een masculien denkbeeld is. Ook voor het vrouwenlichaam. Terwijl steeds meer vrouwen uitvallen, zich ziek melden en soms met extreme pijnen moeten leven. 

  • Fysiologisch, emotioneel en cognitief reageert een vrouw niet hetzelfde als een man.

  • Onderzoek en erkenning van de vrouwelijke cyclus en het effect van inname van medicatie en behandeling ontbreekt.

  • Dat vrouw-zijn geen ziekte is, maar juist een uitnodiging om zachter te worden, je vrouw-zijn te ontdekken.

(BEKKEN) THERAPIE  

Een op jou afgestemd traject om jezelf te koesteren, te voeden, te verzachten, te begrijpen en te helen. De tijd te nemen om juist datgene te ontwikkelen wat nodig is; je eigen intuïtie aanboren en het zelfhelend vermogen aan te spreken. Mijn therapie gaat vaak dieper dan je verwacht, bedenkt en plaatst onbewuste plekken in het licht.  

Speciaal bedoeld voor vrouwen die hun lichaam willen helen, hun lichaam beter willen leren kennen, niet terughoudend zijn om hun eigen processen onder ogen te zien om vitaler en meer vrouw te kunnen zijn.

 

Dus als jij:

- worstelt met pijnen;

- eigenlijk chronisch vermoeid bent;

- bekkenklachten ervaart; 

- de complexiteit van je (hormonale) klachten ervaart;

- ziek bent geweest en je het gevoel hebt dat herstel uitblijft.

Dan heb je waarschijnlijk ook het gevoel dat het dagelijks leven soms zwaar en veel aanvoelt. Dat je droomt om te doen wat je zou willen doen, maar dat je op dit moment door de bomen het bos niet meer ziet. 

Fascia-stretch techniek

Darmgezondheid

Ademtechniek

Bekkentherapie

Dan help ik jou om:

- je klachten holistisch en met aandacht te benaderen; 

- meer inzicht te krijgen in je klachten en patronen;

- met een concreet en realistisch plan te komen;

- je tijd te laten nemen te herstellen;

- te herstellen op alle menselijke niveaus;

- je gevoel en intuïtie niet buiten te sluiten;

- je veiligheid en bedding te garanderen tijdens dit proces.

Waarom zou je je door mij laten begeleiden?

Met een werkervaring van bijna 20 jaar, als therapeut in de Westerse Natuurgeneeskunde, herleid ik jou klacht tot een ultieme oorzaak (integraal) waarvan de oorsprong fysiologisch, lichamelijk, emotioneel, mentaal en energetisch is (holistisch) waarbij ik altijd jou in relatie met je omgeving zie.

 

Mijn therapeutische interventies zijn invoelend tijdens onze gesprekken of via een massage. Waar nodig confronterend tijdens een wandeling in het bos. Het doel is om het aanwezige vitaal zelfhelend mechanisme positief te beïnvloeden zodat regeneratie van het gehele organisme tot stand kan komen.

 

Je bent uniek, ik kijk naar alle aspecten die jou jou maken. Dus het fysieke, het emotionele, het spirituele, je omgeving, de levensstijl en je houding. Daarmee krijg je niet alleen een beeld van jezelf maar ook inzicht in oorzaak.  Kijkend naar mogelijkheden en wensen kun je stappen zetten naar verbetering.

 

Anders dan binnen de reguliere zorg, neem ik de tijd voor jou. Na een eerste kennismaking, besluiten we samen om jou persoonlijke traject te starten. Dit traject is geen quick-fix; we nemen de tijd om inzichten te krijgen en de ruimte om het lichaam te ontspannen, ontlasten en te herstellen. 

 

Het lichaam is niet alleen een middel om je leven mee te leven, maar juist ook de krachtige plek waarin je leeft. Het mag gekoesterd, gevoed en geliefd worden. Naast lichaamswerk, gebruik ik ter ondersteuning middelen als fytotherapie, mycotherapie en waar nodig supplementen. En zijn mijn sessie gericht op ontspanning. 

- massage

- hydrotherapie

- cupping

- baunscheidt-therapie

- lichaamspakking van klei

Bekkentherapie 

Naast mijn werk doe ik de opleiding Integral Pelvic Therapy (kortweg IPT).

IPT is een subtiele vorm van lichaamsgerichte therapie. Dat via de ‘felt sense’ (Peter Levine) en bindweefsel-massagetechnieken (fascia) uitwendig en zo nodig, inwendig in het bekken- en buikgebied werkt. Deze combinatie van traumabehandeling en stimulatie van het zelfherstellende vermogen van het lichaam geeft een hernieuwde balans in het hele lichaam.

 

IPT kan helpend zijn bij allerlei bekkenklachten zoals urineverlies, pijn bij het vrijen, spanning in het bekken, fertiliteit problemen of menstruatieklachten.

IPT is een holistische/integrale vorm van bekken therapie, die de medische als ook de emotionele en energetische wereld met elkaar verbindt.

 

Door het complementair inzetten van mijn therapie, is het resultaat niet alleen breed op humanitair vlak, maar ook breder gedragen vanuit de reguliere zorg. Daarmee is de term holistisch niet meer een alternatief. 

 

Afspraak plannen
Plan hier je afspraak met mij

Bedankt! Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Hetty hoed veenhuizen_edited.jpg

1 op 1 begeleiding bij het vasten

5 of 7 dagen vasten*

- intake

- kuurplan

- begeleiding tijdens afbouw en opbouwfase

- aanvullende therapieën als cupping en massage

* houd er rekening mee dat een vastenkuur van 5 of 7 dagen een afbouwfase van twee weken en een opbouwfase van twee weken omvat

1 op 1 traject - 3 tot 6 maanden

Het traject, op jou afgestemd om jezelf te (leren) koesteren, te (leren)voeden, te (leren)verzachten te helen. De tijd te nemen om juist datgene te ontwikkelen wat nodig is; je eigen intuïtie aanboren om alle facetten van jezelf te (her)zien. 

Tijdens dit traject krijg je het volgende:

- intake

- uitwerking begeleidingsplan 

- 12 consulten inclusief behandeling

+ extra audio 

Exclusief supplementen

Belafspraak

gratis

Kennismaking of informatie

jaartraject 1 op 1

Mijn werk als therapeut gaat vaak diep en onbewuste plekken kunnen aan het licht komen, ook als de klacht alleen fysiek zich manifesteert. Het kan dan wenselijk zijn om een jaar de tijd te nemen om tot heling te komen. Niet alleen fysiek, maar op alle lagen. Het traject is een persoonlijke ontwikkeling op alle dimensies.  

Tijdens dit traject krijg je het volgende:

- intake 

- uitwerking begeleidingsplan

- 16 consulten inclusief behandeling

- 8 telefoon of Zoomsessies

+ extra audio

Exclusief supplementen

bottom of page