top of page

VISIE

Westerse Natuurgeneeskunde

De Westerse Natuurgeneeskunde komt voort uit de oude volksgeneeskunde waar ziekteconcepten als signatuurleer en humoraal-pathologie zijn ontstaan. 

Door het complementair inzetten van mijn therapie, is het resultaat niet alleen breed op humanitair vlak, maar ook breder gedragen vanuit de reguliere zorg. Daarmee is de term holistisch niet meer een alternatief. 

0H5A4826_edited.jpg

Ik werk vanuit een integrale en holistische visie. Elke klacht is te herleiden tot een ultieme oorzaak (integraal) en dat die oorsprong van fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch niveau uit het verleden kan zijn (holistisch). Het lichaam als systeem in constante interactie met de binnenwereld (organen, spijsvertering, ademhaling, emotie etc.) en de buitenwereld (prikkels van licht en geluid, voeding, verwachtingen, overtuigingen etc.).  Reactiepatroon en persoonlijkheid (constitutie) geven de vorm van klacht, vatbaarheid van ziekte en terugkerende patronen (diathese).  

Mijn therapeutische interventie heeft tot doel om het aanwezige vitaal zelfhelend mechanisme positief te beïnvloeden zodat regeneratie van het gehele organisme tot stand kan komen.

Wat kan ik voor jou betekenen? 

 

Je bent uniek, ik kijk naar alle aspecten die jou jou maken. Dus het fysieke, het emotionele, het spirituele, je omgeving, de levensstijl en je houding. Daarmee krijg je niet alleen een beeld van jezelf maar ook inzicht in oorzaak.  Kijkend naar mogelijkheden en wensen kun je stappen zetten naar verbetering.

Anders dan binnen de reguliere zorg, neem ik de tijd voor jou. Na een eerste kennismaking, besluiten we samen om jou persoonlijke traject te starten. Dit traject is geen quick-fix; we nemen de tijd om inzichten te krijgen en de ruimte om het lichaam te ontspannen, ontlasten en te herstellen. 

Het lichaam is niet alleen een middel om je leven mee te leven, maar juist ook de krachtige plek waarin je leeft. Het mag gekoesterd, gevoed en geliefd worden. Ik werk met natuurlijke middelen als supplementen, fytotherapie en mycotherapie. Daarnaast zijn mijn behandelingen lichaamsgericht:

- massage

- hydrotherapie

- cupping

- baunscheidt-therapie

 

Ook het vasten kan worden ingezet als therapeutische interventie.   

Kennismaken
Kennismaken

Bedankt! Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Hetty hoed veenhuizen_edited.jpg
bottom of page