vastenkuur

Tijdens het vasten zijn het je zintuigen die de volle ruimte krijgen. Geluiden, geuren, smaken en andere minder tastbare zaken herinneren je er aan wat jou voedt. Terug naar de eenvoud van voedingsmiddelen zul je merken hoe je vervreemd bent van onze natuur. Een gezonde levensstijl betekent dat je zonder de vervreemde tussenkomst van de consumptiemaatschappij je welzijn ervaart.

Waarom vasten?

Door te vasten gun je jezelf een jaarlijkse time-out met een verbluffend gezondheidseffect. Je voelt je na een vastenkuur herboren en vitaal. Je ervaart weer rust in je hoofd en ruimte voor iets nieuws. De vasten is een periode van inkeer en bewustwording. Bestaande eet- en leefpatronen komen aan het licht en vooral wat voedend is voor jou. Vasten is een therapie als startpunt om af te vallen, ziekte te beinvloeden en mentaal en emotioneel je verder te ontwikkelen.

Het was heerlijk om een kuurweek mee te maken van Natuurlijk Kuren. Het team zorgt geweldig voor je. Ze zien hoe het met je gaat en wat je nodig hebt. En wat een interessante tocht is het, 5 dagen leven op een paar sapjes. Je lichaam en geest vertelt je een interessant verhaal! Dank je wel Boele

Wat levert het je op?

 • De vastenkuur in het kuuroord is meer dan een weekje vasten. De totale duur van de vastenkuur bestrijkt een periode van 5 weken waarin je persoonlijk wordt begeleid
 • Door de uitgebreide intake vooraf ontvang je een persoonlijk kuurplan, volledig afgestemd op jou behoeften en mogelijkheden.
 • Jouw motivatie en je persoonlijk kuurplan zijn leidend in de kuurweek. Zo kunnen we inspelen op eventuele gezondheidsklachten.
 • De vastenkuur wordt begeleid vanuit een natuurgeneeskundige (holistische) visie. De diverse aangeboden therapieën en interventies hebben hun uitwerking op verschillende niveaus: transpersoonlijk, mentaal, emotioneel, energetisch, hormonaal en fysiek. Daarmee wordt de natuurgeneeskundige/holistische visie ondersteund.
 • integratie van de kuurervaring in je dagelijks leven. In de twee weken na de kuurweek worden opgedane ervaringen geïntegreerd naar jouw thuissituatie. Het kan moeilijk zijn om de verleidingen van alle dag te weerstaan en gehoor te geven aan jouw behoefte en verzadiging.
Ik heb de kuurweek als zeer positief ervaren. Een nieuwe stap in mijn leven en ik neem mee rust en meer respect voor eten, jezelf voeden Jeroen

De  vastenkuur is een investering in je eigen gezondheid. Het kan zijn dat je graag alleen wilt vasten, dat kan. Ook is het mogelijk om samen met je partner of vrienden wilt. Alles is op maat gemaakt, toegespitst op persoonlijke wensen en mogelijkheden. Samen stellen we het plan samen en op basis daarvan ook de prijs. De aanvullende zorgverzekering vergoed een deel. Neem contact met me op voor meer informatie.

Wat is inbegrepen?

 • 3-5 overnachtingen in een luxe hotelkamer
 • bed- en badlinnen
 • biologische maaltijden en sappen
 • boek met complete informatie
Vaste onderdelen van het kuurprogramma zijn: Optioneel:
Uitgebreide intake (ook online mogelijk) Azijnwassing
Persoonlijk vastenprogramma Therapeutisch bad
Vooraf de kuurweek ontvang je twee weken persoonlijk begeleiding Klysma
In de kuurweek begeleiding van een vast team Stiltewandelingen
Hydrotherapie Baunscheidtt-herapie
Diverse toepassingen van kruidentherapie: thee, aromatherapie, gebruik van verse en gedroogde kruiden Massage
24-uurs zorg. Tijdens de kuurweek is er dag en nacht persoonlijke begeleiding mogelijk Leverpakkingen
Eindeloze wandelingen (in stilte) in het Drents-friese wold Bitterzout
Nazorg: twee weken persoonlijke begeleiding na de kuurweek

 

Vol met voedenden mineralen!

Tijdens de reinigingskuur kun je gebruik maken van drie vormen van vasten.

 • Sapvasten

  Hierbij worden alleen groente- en/of vruchtensappen ‘gegeten’ en is de inname van vitaminen en mineralen gewaarborgd.

 • Mildvasten

  Mildvasten is een voedingspatroon volgens het zuur/base evenwicht, waarbij kleine hoeveelheden groenten, fruit en granen gegeten wordt.

 • Rijstvasten

  Het rijstvasten bestaat uit kleine porties gekookte rijst. Het monotone, zelfs meditatieve kauwen brengt rust voor de spijsvertering.

Hee Hetty,
Ik wilde nog even laten weten dat het heerlijk was deze vastenperiode. Zit weer lekker in mijn lijf en ben momenteel nog erg aan het zoeken en voelen welke voeding eigenlijk bij me past…. Das nog wel een lastige soms, maar ook wel leuk. Het ontbreekt me soms aan energie en tijd om de juiste ingredienten in huis  te hebben of te halen of voorbereidend werk te doen… Komt tijd komt raad. Ik vind het een fantastische weg…

Trix

Wat ik mee naar huis neem is vooral bewustwording en zachtheid, maar ook meer inzicht in mezelf en mijn vermeende drijfveren/gedrevenheid. Tijd voor creativiteit wordt prioriteit. Leven in en met aandacht; in ieder geval met een groter bewustzijn. Meer in het nu, het moment, dan steeds in je hoofd verzinnen wat er allemaal nog moet Lineke

Relaxing, rustgevend, fijne plek Veenhuizen, en fijn appartement. Ik heb veel kunnen lezen, dit is iets waar ik thuis weinig aan toekom. Jullie hadden interessante boeken meegebracht en die hebben me geïnspireerd en nieuwe inzichten gegeven Marianne