vasten

Vasten is een ‘voedende’ therapeutische interventie. Zit je niet in een burn-out of een andere vervelende fase in je leven, maar heb je wel behoefte om te vasten, alleen of met een partner, vriend of vriendin? Dat kan. Er staat een prachtig, in het bos gelegen en rietgedekt huisje geheel tot je beschikking. 

De totale duur van mijn begeleiding bestrijkt een periode van 5 weken. Na de uitgebreide intake ontvang je een persoonlijk kuurplan. De eerste twee weken voorafgaand aan de kuurweek ben je thuis onder mijn begeleiding aan het afbouwen. Tijdens het vasten verblijf je een midweek in Het Boshuisje in de bossen van Drenthe. Het is mogelijk om zondagavond al aan te komen, om zo verkeersdrukte te vermijden.  Na de kuurweek begeleid ik je om de opgedane ervaringen van de kuurweek te integreren in je dagelijks leven. 

 wat is inbegrepen?

  • 4-5 overnachtingen in een luxe vakantiehuis
  • bed- en badlinnen
  • biologische maaltijden en sappen
  • boek als handleiding voor de afbouw- en opbouwfase
  • gebruik van binnenzwembad

 vaste onderdelen van het kuurprogramma

Uitgebreide intake (ook online mogelijk) Leverpakkingen
Persoonlijk vastenprogramma Bitterzout
Persoonlijk begeleiding in de fase voor het na het vasten Klysma
Therapeutisch mineraal-baden Massage
Hydrotherapie Leem-, veen- of kleipakking
Diverse toepassingen van kruidentherapie: thee, aromatherapie, gebruik van verse en gedroogde kruiden Waar nodig aanvullende behandeling als:
Persoonlijke begeleiding en therapie. In overleg is 24-uurs zorg mogelijk.  Baunscheidt-therapie, cupping, mycotherapie
Eindeloze wandelingen (in stilte) in het Drents-Friese wold

 

vormen van vasten

  • Sapvasten  Hierbij worden alleen groente- en/of vruchtensappen ‘gegeten’ en is de inname van vitaminen en mineralen gewaarborgd.
  • Mildvasten  Mildvasten is een voedingspatroon volgens het zuur/base evenwicht, waarbij kleine hoeveelheden groenten, fruit en granen gegeten wordt.
  • Rijstvasten  Het rijstvasten bestaat uit kleine porties gekookte rijst. Het monotone, zelfs meditatieve kauwen brengt rust voor de spijsvertering.

tarief

De trajecten bij burn-out en verliesverwerkingen worden op maat gemaakt toegespitst op de persoonlijke situatie.

Begeleiding van de vastenkuur doe ik al zo’n 15 jaar. En met deze unieke locatie heeft de kuur een mooie vaste vorm gekregen.

aantal personen

begeleiding en therapie

(geen btw)

huur
Het Boshuisje (incl. btw)
1 € 2.000,- p.p. € 500,-
2 € 1.750,-p.p. € 500,-

 Begeleiding en therapie komen in aanmerking voor vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering

 

Tijdens het vasten zijn het je zintuigen die de volle ruimte krijgen. Geluiden, geuren, smaken en andere minder tastbare zaken herinneren je er aan wat jou voedt. Terug naar de eenvoud van voedingsmiddelen zul je merken hoe je vervreemd bent van onze natuur. Een gezonde levensstijl betekent dat je zonder de vervreemde tussenkomst van de consumptiemaatschappij je welzijn ervaart.

Ik heb de kuurweek als zeer positief ervaren. Een nieuwe stap in mijn leven en ik neem meer rust en meer respect voor eten, jezelf voeden

Jeroen