vastenkuur

vasten

Heb je behoefte aan vasten, maar liever niet in een groep met onbekenden? Dat kan. Ik begeleid jou op een prachtige lokatie (www.hetboshuisje.eu). Liever niet in je eentje? Ook dat kan. Kom samen met je partner, vriend of vriendin. De totale duur van de vastenkuur bestrijkt een periode van 5 weken waarin je persoonlijk wordt begeleid. Na de uitgebreide intake ontvang je een persoonlijk kuurplan. Samen met je motivatie kan het vasten als therapie worden beschouwd welke ingezet kan worden voor meer vitaliteit. De eerste twee weken voorafgaand aan de kuurweek ben je thuis onder mijn begeleiding aan het afbouwen. 

De periode na de kuurweek (twee weken) begeleid ik je met de opgedane ervaringen van de kuurweek te integreren in je dagelijks leven. 

wat is inbegrepen?

  • 4-5 overnachtingen in een luxe vakantiehuis
  • bed- en badlinnen
  • biologische maaltijden en sappen
  • boek als handleiding voor de afbouw- en opbouwfase
  • gebruik van binnenzwembad

 vaste onderdelen van het kuurprogramma

Uitgebreide intake (ook online mogelijk) Leverpakkingen
Persoonlijk vastenprogramma Bitterzout
Vooraf de kuurweek ontvang je twee weken persoonlijk begeleiding Klysma
Therapeutisch bad Massage
Hydrotherapie Leem-, veen- of kleipakking
Diverse toepassingen van kruidentherapie: thee, aromatherapie, gebruik van verse en gedroogde kruiden Waar nodig aanvullende behandeling als:
24-uurs zorg. Tijdens de kuurweek is er dag en nacht persoonlijke begeleiding mogelijk Baunscheidt-therapie, cupping, mycotherapie
Eindeloze wandelingen (in stilte) in het Drents-friese wold

 

vormen van vasten

  • Sapvasten  Hierbij worden alleen groente- en/of vruchtensappen ‘gegeten’ en is de inname van vitaminen en mineralen gewaarborgd.
  • Mildvasten  Mildvasten is een voedingspatroon volgens het zuur/base evenwicht, waarbij kleine hoeveelheden groenten, fruit en granen gegeten wordt.
  • Rijstvasten  Het rijstvasten bestaat uit kleine porties gekookte rijst. Het monotone, zelfs meditatieve kauwen brengt rust voor de spijsvertering.

Tijdens het vasten zijn het je zintuigen die de volle ruimte krijgen. Geluiden, geuren, smaken en andere minder tastbare zaken herinneren je er aan wat jou voedt. Terug naar de eenvoud van voedingsmiddelen zul je merken hoe je vervreemd bent van onze natuur. Een gezonde levensstijl betekent dat je zonder de vervreemde tussenkomst van de consumptiemaatschappij je welzijn ervaart.

Ik heb de kuurweek als zeer positief ervaren. Een nieuwe stap in mijn leven en ik neem meer rust en meer respect voor eten, jezelf voeden

Jeroen