Makkelijk, snel en gezond gaan heel goed samen! Wij zijn thuis gek op eigengemaakte tomatensoep. Je hoeft niet tot de zomer te wachten, want de soep is heel goed te maken met tomatenstukjes (bio) uit blik. Nog makkelijker dus. En omdat de kleur zo passend is voor Koningsdag, nu alvast het recept.

Nodig voor 4 personen:

  • 3 blikjes tomatenstukjes bio
  • 3 rode puntpaprika’s
  • 1 rode uit
  • 2 tenen knoflook
  • flinke scheut olijfolie
  • scheut balsamico azijn
  • 1 blokje groentebouillon

Snij de paprika’s, ui en knoflook in grove stukken. Leg ze in een grote ovenschool en besprenkel het geheel met een flinke scheut olijfolie en balsamico azijn. Zet de schaal onder de gril. Gril de groente ongeveer 10 minuten en schept de groenten af en toe om. Haal de groenten uit de oven. Doe de inhoud van de blikjes in een pan met de groentebouillon. Doe daar de gegrilde groenten bij. Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur zachtjes en pureer met de staafmixer. Klaar!