sapkuur

13 dagen

Heel prettig,dat er iemand is die je verteld wat je kan eten die dag met lekkere receptjes. Ik voel me gesteund tijdens de kuur.

Anoniem

Alweer een jaar geleden dat ik deze sapkuur heb gedaan. Mensen die dichtbij mij staan weten wat voor impact dit heeft gehad op mijn gezondheid!! Ik ben na een jaar nog steeds zo ontzettend blij en dankbaar voor alles wat goed gaat met mij. Lieve Hetty Kerssies ga zo door met alles wat je doet, jij veranderd zoveel!! Dank je wel xxx

Clarinda

Wil jij altijd al eens een sapkuur doen, maar weet je niet goed hoe je zoiets aanpakt? Dan kun je het nu proberen: thuis sapvasten onder mijn deskundige begeleiding, want vasten is meer dan fysieke detox!

Door te vasten gun je jezelf een jaarlijkse time-out met een verbluffend gezondheidseffect. Je voelt je na de sapkuur herboren en vitaal door fysieke, mentale en emotionele detox. Deze sapkuur is een verkorte versie van de complete vastenkuur. Zo kun je op een laagdrempelige manier ervaren wat het vasten met je doet.

De vijf voordelen

Een aantal voordelen voor je op een rijtje:

  • De sapkuur is een toegankelijke en prettige manier om je vitaliteit te bevorderen
  • Je wordt persoonlijk begeleid, compleet met aanvullende therapieën die aansluiten op je wensen of wat nodig is op fysiek, mentaal of emotioneel vlak.
  • Je hoeft er niet voor te reizen of vrij te nemen van je werk. Je kunt de sapkuur volgen in je eigen omgeving
  • Alle informatie over wat te doen, hoe te doen, wat te eten en wat juist niet, is inbegrepen in de sapkuur.
  • De sapkuur wordt vergoed door de aanvullende verzekering. Check op deze lijst wat jouw zorgverzekeraar vergoed of neem contact met mij op

Waaruit bestaat de sapkuur?

  • De hele kuur duurt 13 dagen. De eerste 5 dagen zijn afbouwdagen. Daarna volgen de 3 sapdagen. En tenslotte bouw je onder begeleiding je eetpatroon weer op in de 5 opbouwdagen.
  • Gedurende de hele sapkuur ontvang je mijn persoonlijke begeleiding en therapie omdat vasten meer inhoud dan fysieke detox.
  • Je hoeft niet zelf op zoek naar recepten, want voor elke maaltijd ontvang je een recept. Tijdens de afbouw- en opbouwdagen zijn dat eenvoudige recepten voor ontbijt, lunch en diner en in de sapdagen zijn dat verrassende saprecepten.
  • Je ontvang ook nog eens 4 heldere instructievideo’s en 3 inspirerende mp3-luisterbestanden voor oefeningen die ondersteunend zijn in de sapkuur.

Wil je ook een gezonder en vitaler lichaam? Rust in je hoofd? Bewuster leven?  Mail me voor het maken van een afspraak.

NB: je kunt de sapkuur ook prima doen als je geen sapcentrifuge of slowjuicer hebt.

 

Het breken van de vasten: Ik ben een ochtendmens maar 5.00 uur wakker worden! Even rekken en strekken en toen opeens “APPEL” Yes, er wordt een appel gegeten als ontbijt. Dat is dus kauwen.! Eerst naar toilet. Trap af en ja; daar lagen ze “de APPELS” Met een schuin oog keek ik ernaar want ik ontbijt pas om 7.45 uur. Eerst nog terug naar bed. Om een lang verhaal kort te maken; ik heb het uit bed stappen kunnen rekken tot 6.30 uur. Eerst krantje lezen. Ik kon me maar moeilijk concentreren. Om 7.30 uur pakte ik na goed kijken een mooie appel. Niet te groot , niet te klein. Zorgvuldig en dun schillen en in partjes snijden. Ik ben altijd een mens geweest van snelle happen gauw thuis. Dit keer ging het heel anders! Het eerste partje een hapje. Eerst links kauwen dan rechts daarbij het sap eruit zuigen, vervolgens tegen het verhemelte en weer terug. Alles tot moes en dan doorslikken. Ik was verbijsterd! Ik heb nog nooit zo een appel gegeten. Het was genieten! Na een halve appel dacht ik ; kan ik die appel wel helemaal opeten? Gelukt. Ik zat bomvol! De psyche van de mens is een raar ding! groetjes, Suzan

Suzan

Hee Hetty,
Ik wilde nog even laten weten dat het heerlijk was deze vastenperiode. Zit weer lekker in mijn lijf en ben momenteel nog erg aan het zoeken en voelen welke voeding eigenlijk bij me past…. Das nog wel een lastige soms, maar ook wel leuk. Het ontbreekt me soms aan energie en tijd om de juiste ingrediënten in huis  te hebben of te halen of voorbereidend werk te doen… Komt tijd komt raad. Ik vind het een fantastische weg…

Carolien

Ik ben enorm enthousiast over deze kuur. De tips en recepten stimuleren en motiveren. Het thuis-zijn maakt natuurlijk wel dat je niet helemaal ‘los’ komt van de dagelijkse dingen, plus er zijn veel voedsel-verleidingen om je heen, maar de laagdrempeligheid van deze kuur compenseert dat wat mij betreft in ruime mate. Voor mij als moeder zit een sapkuur in een kuuroord er gewoon niet in, ik kan niet zo lang weg zijn en bovendien zijn de kosten te hoog voor mij

Anoniem

Heb het heel prettig gevonden het is de eerste keer dat ik het thuis zo goed volgehouden heb. Je hoeft niet na te denken over wat je die dag kan eten alles is geregeld! Bedankt voor alles! warme groet Trix

Trix

Ik vond het echt een heel fijne kuur. Zorgvuldig opgebouwd, informatie voor elke dag. Het heeft zeker bijgedragen aan mijn bewustwording over hoe ik omga met voedsel.

Inge

Ik vind het helemaal super hoe je de sapkuur in elkaar hebt gezet! Los daarvan vind ik het enorm leerzaam, want ik kom in de voorbereidende fase al van alles in mezelf tegen rondom voeding, dus eye-openend.

Alice

Door te vasten gun je jezelf een jaarlijkse time-out met een verbluffend gezondheidseffect. Je voelt je na de sapkuur herboren en vitaal. Deze sapkuur is een verkorte versie van de complete vastenkuur in Drenthe. Zo kun je op een laagdrempelige manier ervaren wat het vasten met je doet.