Selecteer een pagina

Uitgeput door verlies?

Rouwen is een intens en grillig proces dat veel van je vraagt. Het heeft effect op jouw functioneren in de maatschappij en in het leven dat gewoon doorgaat, terwijl het voor jou, van het een op het andere moment, stil is blijven staan.

Rouw is geen proces waar ‘je even doorheen moet’. Rouw is geen ziekte. Je hoeft er dus ook niet van te genezen. Wel is het belangrijk om het proces aan te gaan. Daar is moed voor nodig en is zeker niet stressvrij. Het is belangrijk voor je fysieke, mentale en emotionele gezondheid om goed te kunnen rouwen en pijn en verdriet te kunnen laten zijn.

Ondersteuning bij verlies 

Individuele begeleiding bij rouw is begeleiding in je eigen aanpassingsproces. Het verlies heeft je verandert. Hoewel verlieservaring ons kan laten groeien als mens, is de realiteit soms zwaar. Hoe kun je deze verlieservaring integreren met je eigen identiteit? Elk rouwproces is uniek. Aandacht en erkenning is belangrijk als steun.

In het kort

  • duur traject: 12 weken inclusief midweek op locatie met intensieve begeleiding
  • 1 sessie per week: online of buiten in de natuur (Corona-proof)
  • leefstijladvies en oefeningen tussen de sessies door

Ook als het te zwaar lijkt te worden, kun je niet om het rouwproces heen. Pijnbestrijding, slaapmedicatie, drank, hard werken, Netflixen of vluchten naar zonnige oorden, brengt uiteindelijk het proces van verwerking tot stilstand. 

Voelen, doorleven en ervaren

Om te rouwen is tijd nodig. We leven nu eenmaal niet in een maatschappij waarin je voor rouw verlof kunt aanvragen. Je krijgt na het overlijden van je naaste een paar dagen vrij om de begrafenis te regelen. En al snel begint het normale leven weer. In mijn begeleiding biedt ik je ruimte om te voelen, doorleven en ervaren. Tijdens het traject kun je op een fijne locatie in Drenthe je even terugtrekken en op adem komen. Daar kun je de ruimte nemen en rust ervaren die zo nodig kan zijn in jouw proces.  

meer info of aanmelden begeleidingstraject

burn-out hersteltraject

jezelf herstellen

vitaliteitstraject

even op adem komen